MINISTER

na dan

‘Prisegam, da bom spoštoval(a) ustavni red, da bom ravnal(a) po svoji vesti in z vsemi svojimi močmi deloval(a) za blaginjo Slovenije.’ 104. Čel – USTAVA REPUBLIKE SLOVENIJE

Predsednik države, vlade in ministri nastopijo s funkcijo po izreku prisege. Z njo se zavežejo, da bodo delovali v korist države. Omenjeno prisego je v Državnem zboru prebral tudi bivši minister Samo Omerzel. Za ministra ga je predlagala Državljanska lista – politična stranka, ki je nastala iz tako imenovanih »resetatorjev« Slovenije. Če odmislim strankino moraliziranje o etiki in zavzemanje za manjšo vlogo države v družbi, se bom v tokratnem zapisu posvetil izključno ministru.

Omerzelovo podjetje Lastinski je velik del poslov opravilo z državno Družbo za avtoceste RS (Dars). Prav tako je minister prejemal plačo iz državnega proračuna. Skratka velik del njegovega premoženja izvira iz javnega denarja. V začetku tedna so mediji objavili novico, kjer so predstavili njegovo stanovanje v Ljubljani v velikosti 2,8 kvadratna metra, vredno slabih osem tisoč evrov. Kmalu po razkritju se je stanovanje povečalo na stvarnih 31,2 kvadratnih metrov, njegova vrednost pa je poskočila na petinsedemdeset tisoč evrov. Po vrhu vsega ga je oddajal na črno, lagal sedmi sili in dvakrat utajil davek.

S tem je ogoljufal državo pred katero je prisegel, da bo deloval v njeno dobro. Če zavržno dejanje ponazorim s primerjavo je to tako, kot če bi odrasel, materialno preskrbljen sin ukradel mami del mizerne pokojnine. Skregano z moralnimi načeli in zdravo pametjo.

24 ur

(POP TV)

 

Komentiraj

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.